fbpx

Bazsalikomoskert – Beh Mariann

Beh Mariann - Bazsalikomoskert

Tea, az életelixír

A tea a világ egyik legkülönlegesebb itala. Frissít vagy felmelegít, felpörget vagy megnyugtat, filreres vagy szálas – egy biztos: mindenki megtalálhatja a maga számára legjobbat! Mindezek mellett viszont rengeteg más jótékony hatással is bír, többek között kiváló antioxidáns forrás, valamint fertőtlenítő, az antibakteriális hatásának köszönhetően. Fogyasztásához évezredes hagyományok és szertartások kötődnek.

275954839 3224387164514780 142433811160372386 n

Mindig a természetben!

Mariann a Bazsalikomos kert alapítója termeszét közelben nevelkedett fel. Kisgyermekként sok időt töltött nagyszüleinél, akiknek a kerti munkában igyekezett minél többet segíteni. Később kertészmérnökként diplomázott, majd mesterszakon biotechnológiát tanult. Egyetemi évei alatt saját veteményesében kezdett el gyógy-és fűszernövényeket termeszteni, de ekkor még csak álom volt egy saját márka. Kislányai születésekor, 2014-ben kezdett bele a „Bazsalikomos kert” projekt felépítésébe, ahol célul tűzte ki, hogy megismertesse a nagyközönséggel a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét.

Kezdetben a kertjükben lévő gyümölcsök aszalványait és a fűszernövényeket keverte össze bazsalikommal teává, majd egy aszalógép segítségével az otthon lévő gyümölcsöket leforrázva kezdett el kísérletezni az ízekkel. A teákat már a kezdetekben tematikusan állította össze, olyan fűszer- és gyógynövényeket kevert bele, amelyek bababaráttá, élénkítővé vagy épp nyugtató hatásúvá tették a kapott végeredményt.

Az álom valóra vált!

Mára már kertjükben termő alapanyagokat használva teákat, pestókat, lekvárokat, fűszersókat készít, nagy odafigyeléssel és szeretettel. Mindezek mellett workshopokat tart, ahol a résztvevők egyedi és egészséges finomságokat alkothatnak.

2018-ban megjelent Mariann első könyve „A kert konyhája” címmel, amelyben az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, saját pestójáról, herbateáiról ír, továbbá a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is megosztja. 2019 -ben pedig a „leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény” díjat is bezsebelte a Femcafe „Inspiráló nők” díjátadóján.

A KraftKamra kínálatában 

Kamránkba olyan Bazsalikomos Kert különlegességeket válogattunk, mint a zöld tea, citromnád, kardamom ésgyömbér keverékéből készült Zöldike Tea; a különböző légúti megbetegedések kellemetlen tüneteit enyhítő gyógynövény keverékből összeállított Gyógyulj meg! Tea; vagy az egyre népszerűbb Indiai ital, a haldi doodh készítéséhez gondosan bekevert Golden Milk keverék. Továbbá virtuális polcainkon megtalálhatjátok a Bazsalikomos Kert sajátos ízvilágú Napraforgó mézet és a hungarikumnak számító Selyemfű mézet is!

És még sok mást! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Bazsalikomos Kert kiváló teáit és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top