Bazsalikomos Kert – Beh Mariann

Beh Mariann - Bazsalikomos kert

Tea, az életelixír

A tea a világ egyik legkülönlegesebb itala. Frissít vagy felmelegít, felpörget vagy megnyugtat, filreres vagy szálas – egy biztos: mindenki megtalálhatja a maga számára legjobbat! Mindezek mellett viszont rengeteg más jótékony hatással is bír, többek között kiváló antioxidáns forrás, valamint fertőtlenítő, az antibakteriális hatásának köszönhetően. Fogyasztásához évezredes hagyományok és szertartások kötődnek.

Mindig a természetben!

Mariann a Bazsalikomos kert alapítója termeszét közelben nevelkedett fel. Kisgyermekként sok időt töltött nagyszüleinél, akiknek a kerti munkában igyekezett minél többet segíteni. Később kertészmérnökként diplomázott, majd mesterszakon biotechnológiát tanult. Egyetemi évei alatt saját veteményesében kezdett el gyógy-és fűszernövényeket termeszteni, de ekkor még csak álom volt egy saját márka. Kislányai születésekor, 2014-ben kezdett bele a „Bazsalikomos Kert” projekt felépítésébe, ahol célul tűzte ki, hogy megismertesse a nagyközönséggel a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét.

Kezdetben a kertjükben lévő gyümölcsök aszalványait és a fűszernövényeket keverte össze bazsalikommal teává, majd egy aszalógép segítségével az otthon lévő gyümölcsöket leforrázva kezdett el kísérletezni az ízekkel. A teákat már a kezdetekben tematikusan állította össze, olyan fűszer- és gyógynövényeket kevert bele, amelyek bababaráttá, élénkítővé vagy épp nyugtató hatásúvá tették a kapott végeredményt.

Az álom valóra vált!

Mára már kertjükben termő alapanyagokat használva teákat, pestókat, lekvárokat, fűszersókat készít, nagy odafigyeléssel és szeretettel. Mindezek mellett workshopokat tart, ahol a résztvevők egyedi és egészséges finomságokat alkothatnak.

2018-ban megjelent Mariann első könyve „A kert konyhája” címmel, amelyben az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, saját pestójáról, herbateáiról ír, továbbá a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is megosztja. 2019 -ben pedig a „leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény” díjat is bezsebelte a Femcafe „Inspiráló nők” díjátadóján.

A KraftKamra kínálatában 

Kamránkba olyan Bazsalikomos Kert különlegességeket válogattunk, mint a zöld tea, citromnád, kardamom ésgyömbér keverékéből készült Zöldike Tea; a különböző légúti megbetegedések kellemetlen tüneteit enyhítő gyógynövény keverékből összeállított Gyógyulj meg! Tea; vagy az egyre népszerűbb Indiai ital, a haldi doodh készítéséhez gondosan bekevert Golden Milk keverék. Továbbá virtuális polcainkon megtalálhatjátok a Bazsalikomos Kert sajátos ízvilágú Napraforgó mézet és a hungarikumnak számító Selyemfű mézet is!

És még sok mást! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Bazsalikomos Kert kiváló teáit és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Termékek

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top