fbpx

Besweet Csokoládémanufaktúra – Kék Madár Alapítvány

Besweet – kék madár alapítvány

Csokoládé mint ősi örömforrás

Legendák szólnak arról, hogy a kakaóbab mekkora értékkel bírt már az azték és a maja kultúrában is. Egyesek a csokoládét csodaszerként tartották számon, hiszen remek ellenszere volt a fáradtság leküzdésének. Na de még milyen jótékony hatásai vannak a csokoládénak? Többek között immunerősítőként, agyserkentőként, vérnyomáscsökkentőként és antidepresszánsként is funkcionálhat ez a különleges és sokoldalú édesség. 

 Az igazán jó minőségű csokoládé kakaópor, kakaóvaj, cukor és tejpor összesével készül. Az étcsokoládé minimum 70% kakaót tartalmaz, ellenben világos testvérével, a fehércsokoládéval, amelyben egyáltalán nem található meg ez az összetevő, krémes állagát kizárólag a kakaóvaj adja. 

Besweet csokoládémanufaktúra

Adni és kapni

A szekszárdi Kék Madár Alapítvány 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a munkaerő-piacról kiszorultak, fogyatékos, megváltozott munkaképességű, alacsony iskolai végzettségű, elavult szakképesítéssel rendelkező, valamint a gyermeknevelés miatt tartósan inaktív személyek elhelyezkedését, munkahelyük megőrzését és életminőségük javítását segítsék.

Mészáros Andrea alapítótársával elsőként az Ízlelő családbarát éttermet álmodták meg kezdetben Szekszárdon később Budapesten, ahol kizárólag megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztatnak, ezzel is hozzájárulva, ahhoz, hogy az itt dolgozók a társadalom megbecsült, hasznos tagjaivá válhassanak.

A Kék Madár alapítvány célja, hogy munkavállalóik egyéni igényeikhez teljes mértékben alkalmazkodjanak, azaz a számukra legalkalmasabb pozíciókban dolgozhatnak, figyelembe véve többek között esetleges korlátozásaikat, gyógyszeres kezelésüket, gyermekeik megőrzését vagy a munkába és munkából való eljutásuk mikéntjét. Mindennek célja, hogy minden munkavállaló olyan pozícióban dolgozhasson ami hasznos, megbecsült és nem utolsó sorban amit élvez is.

Na de hogy jön a képbe a csoki?

Az alapítvány elsőként szörpöket, lekvárokat kezdett el készíteni, aminek sikerén felbuzdulva elkezdték továbbfejleszteni a vállalkozást – innen jött a saját csokoládémanufaktúra ötlete. A Besweet 2014 óta készít különböző táblás csokoládékülönlegességeket, drazsékat, bonbonokat melyeket a kezdeti apró, 16 négyzetméteres manufaktúrát mára egy kávézóval, rendezvényhelyszínnel összekötött üzem váltotta le, amelynek különlegessége, hogy a csokoládék és finomságok a vendégek szemei előtt készülnek, egy hatalmas üvegfal mögött a konyhában. Különleges kapcsolódási mód ez a két végpont, a csokoládémanufaktúra munkavállalói és a fogyasztók között!

Az itt készült termékek kizárólag prémium minőségű alapanyagokból készülnek, hatalmas precizitással és szívvel, lélekkel. A legmagasabb minőségű belga csokoládétól kezdve, a különleges fűszereken át, a térségben termett gyümölcsökön keresztül. Mindezek mellett pedig termékeik az etikus kereskedelmet és a hazai megváltozott munkaképességű személyek egyenlőségét is hirdetik.

A KraftKamra kínálatában

Kamránkba olyan finomságokat válogattunk mint például a liofilizált gyümölcsdarabokkal megbolondított BeOriginal Fehércsokoládé eperrel és bazsalikommal; a ragacsos aszalt szilva és szegfűszeg kombinációjából született BeFresh aszaltszilva szegfűszeges étcsokoládéban; vagy az ünnepi hangulatot idéző BeOriginal Étcsokoládé naranccsal és gyömbérrel.

És még sok más! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Besweet finomságokat és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top