Csetvei Pincészet – Csetvei Krisztina

Csetvei Krisztina

Főszerepben Mór és az Ezerjó

Bár apró, a Móri borvidék komoly történelemmel, illetve tekintéllyel rendelkezik mind hazai és egyre inkább nemzetközi szinten is. Ugyanakkor bár köztudott, hogy a Móri borvidék a legjobb Ezerjó hazája, az átlag vásárló mégis elenyésző arányban fogyaszt Móri bort. Csetvei Krisztina küldetéseként tűzte ki, hogy ezt a statisztikát megváltoztassa!

Az egyetemen még a gazdaságtudományi karon tanult, ahol az utolsó évben egy projektfeladat folyamán került marketinggyakornoki pozícióba a Béres Pincéhez, ahol belecseppent a borászat csodálatos világába. Bár később az élet más utakra terelte, Krisztina életében továbbra is fontos és folyamatos szerepet játszottak a borok, a nagyvállalati állása mellett is folyamatosan járt borkóstolókra. Ekkorra már erősen megfogalmazódott benne, hogy saját pincészetet szeretne, a kérdés a ’hogyan?’ volt.

Csetvei Pincészet
Csetvei Krisztina, fotó: csetveipince.hu

Álomból valóság

2011-ben a Csetvei család pincét vásárolt a Móri borvidéken, elkészült Krisztina első bora, ami a Budavári Borfesztiválon került bemutatásra, ahol rögtön el is kelt az egyetlen hordónyi Napholdcsillag tétel! Krisztina és a Csetvei pince sikere pedig azóta is töretlennek mondható. Krisztina párhuzamosan végezte el a Borászati Technikumot és a Corvinus Egyetem szőlész-borász szakmérnöki képzését, halmozva magában a tudást, ami minden borában visszaköszön a szíve-lelke, és persze a kiváló minőségű szőlő mellett. A pincészet mára áttért az organikus szemléletű szőlőtermesztésre, ami a felszívósó permetszerek és adalékanyagok, vegyszerek teljes elhagyását jelentette. A Csetvei Pince többek között Kékfrankos, Szürkebarát és persze a Hungarikumnak számító Ezerjó fajtákkal foglalkozik.

A KraftKamra kínálatában 

Kínálatunkba olyan kiváló Csetvei Pince tételeket választottunk, mint a Királyleányka 2021, mely egy üde, ropogós, igazi tavaszi-nyári bor, trópusi gyümölcsök és fehér virágok aromájával; az Ezerjó H 2021 amely az ezerjó frissességét a hordós érlelésnek köszönhetően pedig pörkölt mogyorós aromákkal ötvözi; illetve a pince különlegességét az Ezerjó Amfora 2021-at, amely hagyományos ókori amforákban erjedt és érlelődött.

És még sok mást! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Csetvei Pincészet borait és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top