Ethicoffee – Lemma Benjamin

Ethicoffee - Lemma Benjamin

A kávé világszerte vitathatatlanul fontos részét képzi emberek millióinak napi rutinjában. Keveseknek adódik azonban meg a lehetőség, hogy eredeti formájában tapasztalják meg a kávékészítés rituáléját egyenesen a kávé otthonában, Etiópiában. Bár gyakran Indonézia, esetleg Kolumbia vagy más Dél-Amerikai országok neve kerül említésre mikor a kávé hazájáról beszélünk, maga az ital őshazája Etiópia, ahol már időszámításunk előtt is készítették ezt a népszerű italt. Nem csoda hát, hogy Etiópia ma is az egyik legnagyobb kávétermesztő országok közé tartozik, és a legkülönlegesebb kávészemek egy része is innen indul útnak, hogy végül a reggelünk motorjává, elengedhetetlen rituáléjává váljon.

Etiópia, ahonnan a kávé és az Ethicoffee gyökereznek

Lemma Benjamin azon szerencsések közé tartozik, akik már egészen fiatalon megismerkedhettek az etióp kávékultúra mozzanataival. Benjamin édesapja etióp származású, így már egészen kicsi korában bepillantást nyerhetett ebbe a különleges világba, ami már akkor nagy hatással volt rá. Az etióp otthonokban a kávéceremónia a család, szomszédok, barátok, és nem utolsó sorban a vendégek felé irányuló gesztus, amely során a meghívottak összegyűlnek és együtt készítik el ezt a különleges italt.

Szuvenírekből saját vállalkozás

A rokonok látogatásakor Benjaminék minden alkalommal ugyanazzal a kéréssel szembesültek, mindenki arra kérte őket, hogy hozzanak kávét Etiópiából. A bőröndben, szuvenírként hozott kávékból pedig idővel vállalkozás nőtte ki magát. Az Ethicoffee ma már Etiópia legkiválóbb kávétermesztő régióiból származó, válogatott kávészemeket hozza el Magyarországra, ahol különös odafigyelés mellett kerülnek pörkölésre az egészen kivételes kávéélmény érdekében.

A KraftKamra kínálatában

Kínálatunkba igyekeztünk olyan különlegességeket választani, amelyek széles skálán kiszolgálnak minden kívánságot, elkészítés és persze ízlést a klasszikusok kedvelőitől, a különlegességek rajongóiig. Kamránkban megtaláljátok többek között a Sidamo Bensa presszó pörkölésű kávészemeket, amely citrusos, grapefruitos aromájával kiváló napindító; A páratlan Guji Uraga intenzív csokoládés ízélményt nyújtó szemeskávét; vagy a Guji WineCoffee fermentált különlegességet, amely vörösboros jegyekkel kápráztatja el az egyedi ízek kedvelőit, szemes vagy akár kapszulás kiszerelésben!

És még sok mást! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Ethicoffeekávékülönlegességeit, és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Termékek

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top