Farsangi fánk Szilágyi Nórától
Nyakunkon a farsangi időszak, aminek mára már elképzelhetetlen kellékeként szerepel a híres farsangi fánk. Lehet hagyományos, szalagos vagy éppen csöröge, biztosan mindenki megtalálja a maga kedvencét.
Szilágyi Nóra fotós, food blogger, a StreetKitchen ismert arca most szakmabeli gondoskodásával, személyes ízlésével és persze sok szeretettel egy csomagban válogatta össze a kedvenc KraftKamra különlegességeit. Nóra egy farsangi fánk recepttel is meglepett minket, amelyet a válogatás egyik szupersztárjával, a Mendula Pisztáciakrémmel tett igazán különlegessé. Lássuk is a hozzávalókat!
Elkészítés:
A tésztához 1 evőkanál porcukrot beleszórunk a langyos tejbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kb. 5-6 perc alatt felfutni.
A lisztet egy tálba tesszük egy csipet sóval, a maradék porcukorral, a rummal és a tojássárgájákkal, majd ráöntjük az élesztős keveréket, és egy robotgéppel elkezdjük összeállítani a tésztát. Kb. egy perc után hozzálocsoljuk az olvasztott vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Lefóliázzuk és 45-50 percig meleg helyen kelesztjük.
Liszttel vékonyan meghintett felületen 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és egy kb. 10-12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Egy konyharuhával letakarjuk a fánkokat és meleg helyen 20 percig hagyjuk pihenni. Ezután forró -–160-170 fokon tartott – olajban, 2 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk.
A krémhez a mascarponét kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pisztáciakrémet és a porcukrot. Átkeverjük a krémet, habzsákba rakjuk, és ezzel a töltelékkel, vagy akár a kedvenc hecsedli vagy áfonyalekvárunkkal töltjük meg a fánkokat.
Nézzétek meg Nóra összeállítását, vagy válogassatok a KraftKamra kínálatában található magkrémek és lekvárkülönlegességek között!