Gömöri Mulcsos Szörpök –Gyulai Évi

Mi is az a mulcsos gazdálkodás?

Péntek-Gyulai Éva Miskolcon született, Debrecenben járt egyetemre, ahol néprajz – angol szakos diplomát szerzett, majd Budapesten élt és egy nyelviskolát vezetett. A nagyvárosi élet azonban éles fordulatot vett, amikor családjával a Koronavírus járvány kapujában, a borsodi zsákfaluba, Szuhafőre költözött. Évi édesapja Dr. Gyulai Iván neve országosan ismert – és elismert – mint ökológus, címzetes egyetemi docens és a mélymulcsos kertművelés, mint metódus megalkotója.

A mélymulcsos kertészet a vegyszerekkel, gyomirtással és túltelepítéssel szemben ajánl természetes alternatívát. A komposzthagyó mélymulcs egyfajta takaróként óvja és táplálja, az egyébként stratégikusan egymást és a talaj egészségét támogató összeválogatott növényeket a kiszáradástól, a tápanyag-kimosódástól, kiegyenlíti a napi hőmérséklet-ingadozást, s mindemellett tápanyagot is ad a talajnak. Így a kertben termett szörp alapanyagok mind erős, egészséges, önálló immunitással rendelkező, vegyszermentes növényekről származnak.

A természet ízei 

Közvetlenül vagy közvetetten, de a család gömörszőlősi mélymulcsos kertészete volt az, amely Évit is először ihlette szörp alkotásra, innen származtak ugyanis azok az alapanyagok, amelyekből az első üveg bazsalikomszörpök készültek. A Gömöri Mulcsos Szörpök pedig ezzel meg is született, hiszen a családi kertészet és a környező erdők, mezők, dombok, ősgyümölcsösök adta javak, mint a lucfenyő, erdei fenyő, kakukkfű, vadrózsa, erdei mályva virág, zöld boróka bogyó, som, szilva, berkenye, birs, bodza, vadkörte, vadalma, kökény és erdei gombák mind olyan növények, amelyek az Évi által készített szörpök alapanyagaiként szolgálnak. Szokatlan ízkombinációk, kézműves, kíméletes feldolgozás és persze hatalmas ízek jellemzik legjobban a Gömöri Mulcsos Szörpöket.

„A jó szörp inspirál!”

A szörpök mind minimális cukor hozzáadásával, ellenőrzött, vegyszermentes forrásból, a kertből vagy egyenesen a borsodi természet lágy öléről származó alapanyagokból készülnek, Évi a ’szörpdesigner’ gondos felügyelete alatt. Olyan különlegességek, mint a lucfenyő és zöldboróka szörp vagy a rózsaborsos málna az üzemben mindennaposak. A szörpök szezonálisan, mindig az éppen legfrissebb, legérettebb finomságok felhasználásával készülnek, Évinek pedig hitvallása, hogy egy jó szörp nemcsak finom, hanem érzéseket ébreszt, inspirál vagy éppen a múltba repít vissza, kulcs önmagunkhoz.

Az üzem azonban nem csak a különlegesebbnél különlegesebb ízkombinációk megalkotásán szorgoskodik, hanem a helyi munkahely teremtést, a hátrányosabb szociális helyzetű munkerő alkalmazását és a versenyképes bérek megteremtését is céljaként tűzte ki, így egy-egy palack Gömöri Mulcsos Szörppel nem csak egy igazi Kamra Különlegességhez jutunk, de egy nemesebb célt is támogathatunk!

A KraftKamra kínálatában

Kínálatunkba igyekeztünk a klasszikus ízeken túl egészen egyedi választékot is felsorakoztatni. Így került kamránkba a lélekmelengetően fűszeres Kardamomos Szilva szörp; a nyár összes napsugarát egy palackba záró Rókagombás Sárgabarack szörp; vagy az egészségbomba szupergyümölcs, fekete berkenye esszencia Berkenye szörp

És még sok más! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Gömöri Mulcsos Szörpök  kortyolnivalóit és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

 

Termékek

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top