Grál Borpince – Mucsi Zalán

Grál Borpince – Mucsi Zalán

Tolnai borvidék, az elfeledett szomszéd

Önálló borvidékként csupán 1998 óta tartjuk számon, mióta leválasztották Szekszárdról. Szomszédjával ellentétben a Tolnai borvidék bár hatalmas, mégsem tartozik a legnépszerűbb vagy a legnagyobb szőlővel rendelkező hazai borvidékek közé. Alig több mint egy tucat borász tevékenykedik napjainkban a területen, ami különösen szomorú, tekintve, hogy kiváló talaj és éghajlati adottságokkal rendelkezik, és egy kis érzékkel – és persze rengeteg munkával – kiváló borok kerülnek ki innen, ennek pedig talán nincs is jobb példája, mint maga Mucsi Zalán!

Mucsi Zalán és fia
fotó: kostolom.hu

Menyecsketánctól a csúcsgasztronómiáig

Na jó, azt el kell ismerni, hogy Zalán nem kis érzékkel rendelkezik, ha a borokról van szó. A Grál Borpince borai ma már a tengeren túl és a nemzetközi csúcsgasztronómia színpadán is megtalálhatóak, továbbá számos díjat szereztek már a borásznak, ami különösen figyelemre méltó, tekintettel arra, hogy a pince 2008 óta van Zalán és családja tulajdonában. Az esküvőn összetáncolt pénzből vásárolt présházban az első évben csupán egy hordó öregtőkés kékfrankos született, a 300 palack azonban kevesebb mint 2 nap alatt elkelt, buzdítva ezzel a családot a borászkodás magasabb szintre emelésére.

A Grál Borpince területe mára 2,5 hektárra nőtt, öregtőkés és fiatal ültetvénnyel a Kékfrankosé a főszerep, mellette pedig Cabernet Franc, Merlot és Kadarka is található a területeken. A tőkék mind bioorganikusan műveltek, száműzve mindenfajta felszívódó gyom-és rovarirtószert. A kézi szüretelésű, kiváló minőségű szőlőt kizárólag spontán erjesztik, felesleges adalékanyagok nélkül kerül palackozásra.

A Kraft Kamra kínálatában

A Tolnai borvidék talán legkiválóbb borait hoztuk el nektek. Kínálatunkban olyan kiválóságokat találtok meg, mint a fajtajellemző, gyümölcsös és fűszeres Kadarka 2019; a battonage technológiával készült krémes, trópusi gyümölcsös Pinot Gris 2020; vagy a pince egyik csúcsbora, a szűretlenül palackozott Pelzberg Kékfrankos 2018.

És még sok más! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Grál Borpince borait, és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top