Havas & Tímár Pince – Havas Balázs & Tímár László

Havas & Tímár Pince – Havas Balázs & Tímár László

Egri Borvidék

A Bükk hegység déli lankáin terül el az ország egyik legrégebbi történelmi borvidéke. Legöregebb borospincéi majdnem fél évezredesek, azonban a vidék fejlődése a rendszerváltás után lendült csak igazán fel. A régi és új fajták telepítése, újratelepítése, az újonnan alapított borászatok kísérletezései hozzájárultak a borok minőségének javulásához, és ahhoz, hogy mára az egri borok nemzetközileg is ismertté váltak.

Egri borvidék szüret
foto: havasestimar.hu

Havas&Timár – barátságból és lelkesedésből kiváló egri bor

A pincészet borásza, Havas Balázs a gasztronómia és a természet kedvelője. Vendéglátásban töltött munkássága során került kapcsolatba a borral, majd a további borászati tanulmányai során lett igazán szerelmes a bor világába. A közös pince gondolata gyermekkori barátjával, Lacival együtt merült fel, nem sokkal később, 2008-ban pedig már egy bérelt pincében készítették első közös tételeiket, amik nem várt sikert arattak. A hobbi borászkodás 2008 óta kinőtte magát, a bérelt pincéből 2011 óta Egerben saját pince lett, így ma már a Kiskőporos téren készülnek ezek a különleges kézműves borok másfél hektár saját, és két és fél integrált hektárról.

„bort csak kifogástalan szőlőből” 

A pincészet és szőlőtermelőik között szoros az együttműködés, minden kézimunkában, folyamatban aktívan részt vesznek az alapítók, filozófiájuk pedig, hogy bort csak kifogástalan minőségű, egészséges és technológiailag teljesen érett szőlőből, minimális macerálással, a lehető legkevesebb fejtéssel, természetesen készítsék, azért, hogy ne vesszenek el az illat- és ízanyagok. A folyamatos kóstolásnál derül ki, mikor jön el egy bor ideje a palackozásra. A pihentetés és a palackos érlelés után a tételek a legjobb formájukban mutathatók be.

A Kraft Kamra kínálata

Ha Havas&Timár Pincészet, akkor a Pinot Noir 2018, mely kirobbanóan gyümölcsös, komolyságát a füstös, hordós jegyek adják egy csipet hibiszkusz aromával megbolondítva. Illetve egy az új tételek közül, az Olaszrizling 2022, mely könnyed és friss, elengedhetetlen kelléke egy családi grillpartinak!

És még sok más! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Havas&Timár Pince borait és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top