Honest Toil – Juli & Tom

Honest Toil – Juli & Tom

„A magyar olívaolaj”

Igazán nem gondoltuk volna, hogy magyar készítésű olívaolajra fogunk bukkanni a KraftKamra kínálatának válogatása közben. Így nem is volt kérdés, hogy beszerezzük nektek az Honest Toil termékeit, ami extraszűz olívaolaj és friss olívabogyó egyenes Görögországból.

Honest Toil szüret
Juli a kertjükben. Fotó: Mihályi Barbara

Juli & Tom és a kezdetek

Az eredetileg bölcsészként végzett Juli és barátja, az angol származású Tom készítik a helyi kistermelők és saját maguk által kézzel szedett, fenntartható körülmények között előállított olívabogyót és a hidegen sajtolt olívaolajat. Történetük Tom szüleivel kezdődött, akik Angliából a görög Peloponnészoszra költöztek, őket pedig idővel Juli és Tom is követték. A költözéssel pedig bekerültek életükbe az olajfák amelyek a Peloponnészoszi táj jellegzetes elemei. 

A saját és környékbeli gazdák terméséből 10 éve sajtoltak először olajat amelyet kezdetekben Berlinben értékesítettek. Juliéknak hamar feltűnt a nagy kereslet a jó minőségű olívaolaj iránt, ezért terjeszkedtek. Berlinen kívül mára már Magyarországon és Angliában is lehet kapni a termékeiket amely méltón arat hatalmas sikert a fogyasztók között.

A kistermelői olívabogyó

Mivel saját fáik termése nem lenne elegendő, ezért helyi kistermelők bogyóiból készült olajat is használnak amely kizárólag kézi szüretelésű koroneiki olívabogyókat tartalmaz, így támogatva más helyi termelők megélhetését is. Hogy megtartsák frissességüket és tápanyagtartalmukat, az összegyűjtött termést 24 órán belül présbe helyezik, amit alacsony hőfokon, hidegen sajtolnak élénk zöld, selymes olívaolajjá.

Juliék végig követik a termékeik előállítás folyamatát, vagyis a novemberi szüretet követően a prés mellett is végig ott vannak, majd kevés pihentetés után palackoznak. Fontos számukra a termékek visszakövethetősége, ami nem más, mint, hogy egy fajtát préselnek, ami mindig helyi kistermelőktől származik, és helyi családi kisvállalkozások végzik a préselést is.

A KraftKamra kínálatában

Az Honest Toil szüretlen,  extraszűz olívaolajat és olívabogyót megtalálhatod Kamránk kínálatában, ahol olyan termelők termékeit gyűjtöttük össze, akik Juliékhoz hasonlóan kisteremlőként fenntartható módon gazdálkodnak és teremtenek értéket.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top