Karolina és Zsolt – Caroline’s Shito

Karolina és Zsolt - Caroline's Shito

Mi is az a shito?

Ga nyelven a shito jelentése „fűszeres”, amelyet Ghána fővárosában, Accra régióban beszélnek. A shito egy tradicionális ghánai csípős szósz, amely hagyma, fokhagyma, chili paprika, sok-sok fűszer, valamint szárított hal és rák keveréke. Felhasználásának pedig csak a képzeletünk szabhat határt, hiszen kenhetjük kenyérre, ehetjük húsokhoz, tehetjük levesbe, de mártogatósként, salátaöntetként, pácként vagy rizzsel vegyítve is fogyaszthatjuk.

Egy kis ghánai életérzés Magyarországon

Karolina igaz Magyarországon született, viszont édesapja ghánai. Kislányként sokat hallott a shitoról, mint nemzeti eledelről, viszont akkor még túl csípősnek és fűszeresnek bizonyult neki. Édesapja természetesen rendeszeresen készít otthon ghánai finomságokat a családnak, így a shito sem maradhatott el soha! Amikor pedig Karolina párja, Zsolt is megkóstolta a különleges hagyma chutney-t nem volt kérdés, ő is a különlegesség rabjává vált.

Baráti körükben hamar elterjedt a híres ghánai finomság, így hamar elsajátították a shito főzés rejtelmeit. Karolina és Zsolt azóta több kistermelői fesztiválon is jelen van, valamint az eredeti shito változat mellé kifejlesztettek két vegán opciót is, hogy azok is vehessenek a különlegességből, akik nem fogyasztanak húst vagy nem annyira kedvelik a csípős szószokat.

A KraftKamra kínálatában

A KraftKamra polcaira szerencsére mindhárom különlegességből jutott. Míg az Original Shito az eredeti, ghánai recept alapján készült, addig a Vegan Shito – ellenben Original testvérével – nem tartalmaz húst,  az Easy Vegan Shito pedig –amellett, hogy a húsok ebből is kimaradtak – nem is annyira erős mint az Original vagy a Vegan változatok.

Böngésszétek a kínálatunkban megtalálható Caroline’s Shito finomságok és a többi kincs közül, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Termékek

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top