Kisokos a tökéletes bormámoros ajándékhoz

KISOKOS A TÖKÉLETES BORMÁMOROS AJÁNDÉKHOZ

Karácsony közeledtével legszívesebben mindannyian megállnánk egy kicsit, otthonunk melegében pedig csak forralt boroznánk, és a nagyink kedvenc téli fűszeres süteményét kreálnánk újra. Persze mindig ekkor indul az év végi hajtás, jön az évzárás, meeting meeting hátán, felgyülemlik a temérdek intézni való a munkahelyen és a magánéletben egyaránt.

Magával ragad bennünket az ajándékvásárlási láz is, az év utolsó hetei ugyanis világszerte az ünnepről, ünneplésről, no meg az ajándékozásról szólnak. A tökéletes ajándék kiválasztása egy nagyon különleges folyamat, hiszen a tervezgetés, ötletelés izgalmát méltón koronázza meg az ajándékok átadásakor az arcokon megjelenő mosoly! A jó ajándék személyes, találó és szívhez szóló, kedves és figyelmes, de sok esetben már maga a gesztus eléri a kellő hatását.

Egy palack bor mindig kiváló ajándék lehet, hiszen a megajándékozott fél lehet egy jó barát vagy kolléga, borszakértő vagy kezdő a borok világában, egy biztos, mindenki számára találunk egy hozzá illő tételt. Na de egyből adódik a kérdés, kinek mit, melyik alkalomra milyen bort válasszunk? Most összeszedtünk nektek pár ötletet, hogy megkönnyítsük a választást!

Ajándék bor üzleti partnernek vagy ügyfélnek  

Lehet borszakértő vagy sem, szeretheti a bort vagy sem, biztosra menni nem könnyű dolog. Ha egy üveg bor mellett teszitek le a voksotokat, egy nem mindennapi fehér, mint például a Vadnai Csakazértis – Birtokos Eset 2020 vagy a Havas és Tímár Pince – Franom 2018 érlelt vörös tétele jó választás lehet.

Ajándék bor kollégának

Akár nő, akár férfi, ha tudjuk, hogy borkedvelő az illető, szabadon lehet számára bort ajándékozni. Hölgyekhez talán egy könnyedebb rosé – mint például a Cabernet Sauvignon Rosé 2021 – Turay Családi Pincészet, urakhoz pedig kortól és ízléstől függően egy egyedi fehér, vagy egy elegáns vörösbor illik leginkább. A nemcsak a nevében rendhagyó, minden fától mentes Különc 2020 – Vadnai Csakazértis igazi csupasz fajtahű Chardonnay, míg a Pelzberg 2018 – Grál Borpince egy francia fahordókban érlelt, érett fekete cseresznye, vörösáfonya és meggy ízélményt nyújtó, finoman vaníliás, elegáns Kékfrankos. Bármelyiket is választjátok, leendő gazdája csak hálával gondol majd rátok.

Ajándék bor barátnak

Bármikor bármilyen mennyiségben, amennyiben boros az illető. Sör és whisky rajongók örök kivételek! Egy jó kis száraz fajta, legyen az fehér vagy vörös, elérheti célját, különösen, ha egy koccintásra azonnal kinyitják! A Szemenszedett Olaszrizling 2020 – Napsárkán Pince behűtve színtiszta olaszrizling valóság, míg a FRANC – Cabernet Franc 2016 – Wassmann Natural Wines egy fekete gyümölcsös, szedres, szilvás, kakaós jegyekkel bíró hosszú korty, egy csodásan komplex tapasztalás.

Ajándék bor vendégségbe, vacsorameghívásra 

– Ha a menü előre nem ismert, érdemes olyan bort választani, amely többféle fogáshoz is illik. Akár a saját ízlésetekből is kiindulhattok, ha a fehéreket kedvelitek jobban, egy jó savgerincű szép fehér tétel a legjobb választás. A könnyed, kellemes savakkal rendelkező Olaszrizling 2021 – Havas & Tímár Pince bármilyen vacsorán kíváló társ. Ha viszont vörös pártiak vagytok, akkor különösen az adventi időszakban egy hordóban érlelt fajta biztosan nagy sikert arat majd. A Kadarka 2019 – Grál Borpince érett meggyes, málnás ízvilágát kiegészítő fűszeres jegyek és a hozzá illő fogások ízegyüttese igazi élményt nyújtanak.

Ajándék bor buliba 

– Házibuliba vagy ünnepi, baráti koccintásra érdemes olyan palackkal érkezni, amely a megfelelő hőmérsékleten, iszogatásra készen, tulajdonképpen már csak a kibontásra vár. Egy klassz rozé, egy izgalmas fehér, vagy egy buja vörös minden helyzetre készen áll. A Sárkánytangó Pinot Noir Rosé 2021 – Napsárkán Pince bornak már a nevétől táncra perdültök, az Ezerjó Hordós 2021 – Csetvei Pincészet minden cseppje ezernyi csodát rejt, míg a Cabernet Franc 2018 – Dóka Éva Pincészet az este bármely pillanatában kellemesen ellazít és elandalít. Kell ennél több?

DE lássuk, mit vegyetek le a KraftKamra polcáról, ha egy kattintással egyszerre több tételhez szeretnétek jutni 

BASIC bor ajándékcsomagunkban három hazai – egy rosé, egy fehér és egy vörös – borkiválóság is szerepel, méghozzá duplán! Így bárkinek is adjátok, bárhová is viszitek, minden alkalomra felkészültek lesztek!

A csomag tartalma:
2 db Pinot Noir Rosé 2021 – Sárkánytangó – Napsárkán Pince : organikus művelésű, 20 éves ültetvényről kézzel szüretelt, hűtve, spontán erejesztett, klasszikusan a Pinot Noir jegyeket magában hordozó, rendkívül kellemes, gyümölcsös rozé bor Szabó Tünde Badacsonyi termelőtől.

2 db Eminenciás 2020 – Vadnai Csakazértis: Királyleányka frigye a Szürkebaráttal, melyben a szürkebarát adja az elegáns testet, míg a Királyleányka hozza a finom illatot és a savat a házasságba. A florális illatjegyekkel bíró nedű jázminos-petúniás virágillattal nyit, fel-felcsapó muskotályos elemmel, valamint elegáns savgerinccel. Kézi szüret, természetközeli értékek Marcsitól és Tatától, egy aprócska Bükki családi pincéből.

2 db Pinot Noir 2018 – Havas & Tímár Pince: 13 hónapig hordóban érlelt, majd szűretlenül palackozott kiváló minőségű Pinot Noir, mely könnyű mégis komplex élményt nyújt. Gyümölcsös frissesség jellemzi. A bogyós gyümölcsök és fanyar vérnaracs mellett virágos, hibiszkuszos aroma járja át, amelynek a hordós, füstös jegyek adnak egy csipetnyi komolyságot. Egy gyönyörű tétel a vörösborok hazai ‘mekkájából’ Egerből!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top