DzsinDzsa – Megyeri Sára

Megyeri Sára - DzsinDzsa

A természet gyógyít!

El sem tudunk képzelni olyan problémát, amire ne találnánk megoldást a természetgyógyászatban. Nem véletlen, hogy őseink is már a kezdetektől szinte minden betegséget, a gyógynövények széles körű alkalmazásával gyógyítottak, legyen szó egy apró karcolásról, vagy halálos kórról. Már az egyiptomiak is megörökítették ezeket a varázslatos gyomokat kőtáblákon és falfestményeken, innen tudjuk például azt, hogy a fokhagymát vagy a borókát már több mint 4000 éve is erőszeretettel használták.

Mindig a vadonban!

Megyeri Sárát már gyermekkorától foglalkoztatták a vadon termő virágok és a terméseik. A gyermekkori gombásztúrák, kirándulások és az erdő mélyén való bolyongás pedig egy remek alapot adott a növények iránti rajongásának. Mindig is imádta a folyamatos kalandokat, a hosszú sétákat és a különféle vadon termő kincsek utáni kutakodást, édesapjával pedig gyakran jártak gombászni együtt, nem csoda hát, hogy ez a csodálat és rajongás felnőtt korában is vele tartott! 

Karanténból vissza az erdőbe

2020 tavaszán, egy világjárvány kezdetén azonban egy új szintre emelkedett ez a növények iránti lelkesedés. A sokunk számára megpróbáltatást jelentő karantén idején bezárkózott egy egész ország, sőt az egész világ! Az összefolyó, végtelennek tűnő, lakásba zárt napokat akinek volt lehetősége, a természetbe vonulva igyekezte átvészelni, nem volt ez másképp Sára esetében sem. 

Az erdők, mezők pedig telis tele vannak gyógynövényekkel, termésekkel, virágokkal, vad gyümölcsökkel melyekből szörpök, lekvárok készültek, eleinte persze csak a családnak és barátoknak. A lelkes gyűjtögetésből azonban hamar nagyobb mennyiségű finomságok készültek, ekkor született meg a Dzsindzsa ötlete.

Sára azóta is járja az országot, erdőket, mezőket, a dzsindzsást hogy a természet adta kincsekből finomabbnál finomabb lekvárok, szörpök, szirupok készülhessenek. A Dzsindzsa ma már többek között a Czakó Termelői Piacz állandó résztvevője, különleges termékeiért pedig odavan a közönség! Vadon gyűjtött terméseit, bogyóit, gyümölcseit és persze a belőlük készült finomságokat pedig olyan nívós éttermek konyháján használják mint a Budapesti Spago by Wolfgang Puck. A dzsindzsából készült finomságokhoz ugyan nehéz hozzájutni, de Sára célja, hogy megismertesse termékeit és velük együtt hazánk elfeledett növényeit, a természet gyógyszertárát mindenkivel, aki nyitott az újdonságokra és a különleges, természetes ízekre.

A KraftKamra kínálatában

Mi pedig örömmel segítünk eljuttatni ezeket a különleges, kézzel készült finomságokat Nektek! Kínálatunkba olyan finomságokat válogattunk, mint a kézzel válogatott, zsenge erdei fenyőrügy szörpöt; Süsü a sárkány kedvencét, a vadon birsalmasajtját, a vackorsajtot; vagy a téli hónapok kötelező kísérőjét, a légúti megbetegedések ősellenségét, a kakukkfű szirupot. És még sok mást! Válogassatok hát a szívvel, lélekkel és persze szorgos kezekkel készült vad finomságokból a Dzsindzsától, vagy a számtalan további termelőnktől! 

Termékek

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top