Napsárkán Pince – Szabó Tünde

Napsárkán Pince – Szabó Tünde

Évszázados örökség

A pince története egészen 1928-ig nyúlik vissza, amikor Bajnóczy István a Badacsonyi borvidéken magasló Szent György-hegyen földet vásárolt öt gyermekének. István akkor talán még nem is sejtette, hogy közel száz évvel később dédunokája veszi majd át ezen birtokok egy részét és viszi majd tovább a szőlőművelés családi hagyományát. Szabó Tünde így ma felmenői földjein munkálkodik, ahol öt hektár szőlőt művel biodinamikus szemléletben, mindenfajta felszívódó növényvédőszer nélkül. Elképesztő kötelékben a földdel és a szőlővel, Tünde hitvallása, hogy a szeretettel és odafigyeléssel gondozott szőlő emlékszik, és a gondoskodás, amivel anno a déd- és nagyszülei nyúltak a szőlőhöz nem tűnt el nyomtalanul.

Napsárkán Pince
A birtok, fotó: napsarkan.hu

“A legnagyobb díjazás a vásárlók elismerése”

A gondoskodás és az odafigyelés pedig meghozza gyümölcsét, szó szerint! Az eddig Bajnóczy Pince név alatt futó pincészet az elmúlt időszakban átalakuláson ment át, Napsárkán néven folytatva útját, és bár a név új, a borok minősége változatlan, sőt! Szabó Tünde borai hazánkban és nemzetközileg is számos díjat zsebeltek már be! Tünde 50 éves, öregtőkés Olaszrizlingjeivel évekig a Nemzeti Borkiválóságok között találkozhattunk, illetve a MUNDUS VINI nemzetközi bormustrán, ahol több dobogós helyezésen túl aranyérmet is szerzett. A borász azonban továbbra is a legértékesebb díjnak azt éli meg, ha vásárlóinak ízlenek tételei. A borász hitvallása, hogy a Nap minden élőlénynek nélkülözhetetlen erőforrása, maga az élet. A Bor fogyasztásakor ezt a napfényt, életet, információt töltjük magunkba: a napfény erejét. A Sárkán nem csak a Szent György nevéhez fűződő misztikus lény, hanem a folytonosságot, erőt, tüzet, szenvedélyt, megbízhatóságot, állhatatosságot, tiszteletet megtestesítő jelkép. Így kapta a pince a Napsárkán nevet, nyelvújítás előtti helyesírással. 

A KraftKamra kínálatában

Kínálatunkba olyan kiválóságokat választottunk, mint a Sárkánytangó Pinot Noir Rosé 2021, amely egy kiváló, könnyed nyári rosé, 20 éves Pinot Noir tőkékről, kézzel szüretelve; A Sárkánytangó Rajnai Rizling 2020, amely egy szűztermésből készült, friss tétel, megújult csomagolásban; illetve egy igazi különlegesség, a pince 50 éves öregtőkéiről származó Sárkánytangó Olaszrizling, érzéki hordós jegyekkel, jellegzetes keserűmandula aromával.

És még sok más! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Napsárkán Pince borait és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top