Remete Manufaktúra – Mogyorósi Gergely

Remete manufaktúra

Mi is az a Kombucha?

A kombucha különös teremtés. Hivatalos nevén Kombucha teagomba, nevével ellentétben azonban valójában zuzmó, ami a gomba és az alga szimbiózisából kialakult ősi életforma. Kombuchából készült teát már időszámtásunk előtt 200 évvel is fogyasztották, eredetileg észak–Kínában. A Kombucha nevet legendák szerint egy Koreai orvosról, Dr Komburól kapta, aki fermentált teával kezelte a Japán Inkyo császárt. Európába a 20. században érkezett, népszerűséget azonban csupán a 60-as években szerzett, amikor Svájci kutatók a joghurtéval hasonló egészségügyi hatásaira hívták fel a figyelmet.

Kombucha, a fermentált csodaital

A kombucha ma már az egészséges életmód egyik méltán népszerű sztárja. Ez az erjesztett tea rendkívül hatékony probiotikum, mely segít az egészséges bélflóra helyreállításában, egyensúlyban tartásában. Különösen hatékony így az általános immunerősítésben, fertőzések, esetleg görbe éjszakák utáni regenerálódásban! 🙂 Hosszútávú fogyasztásával olyan előnyökkel számolhatunk, mint a gyors emésztés és anyagcsere, fejfájás csillapítás, székrekedés, emésztési zavarok megszűnése, emelkedett vitalitás és energiaszint.

forrás: Tim-Oliver Metz

Michelin csillagos étteremből a Kombi megszületéséig

Nem csoda hát, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a nem mindennapi frissítő, hazánkban pedig csupán néhány forrásból szerezhetőek be a probiotikus üdítők. De mi vesz rá valakit arra, hogy otthon kombucha készítésre adja a fejét? Mogyorósi Gergely több mint egy évtizedes vendéglátói tapasztalatával vágott bele a fermentált italok világába. Séfként megjárta Budapest legkiválóbb éttermeit, sőt még egy Londoni Michelin csillagos étteremben is dolgozott, a világjárvány és az alkotási vágy azonban őt is új utakra terelte. 2022 elején megszületett a Remete Manufaktúra, amely hosszú évek kulináris tapasztalatát ötvözi a természet által nyújtott alapanyagokkal egészséges, kézzel készült termékekben.

Első nagysikerű termékük a Kombi, amely egy cukros tea alap Kombucha teagombával megbolondítva. Az fermentáció végbementével egy szinte teljesen cukormentes, savanykás, izgalmas ízvilágú frissítő születik, amelyet a Kombi felhozatalában három ízben kóstolhatunk meg, két természetesen ízesített és egy natúr változatban!

A KraftKamra kínálatában

A KraftKamra polcaira mindhárom különlegességből jutott, a Gyógynövényes Kombi fekete tea és vadon szedett bodza valamint csipkebogyó kombinációja; a Komlós Kombi egy mate tea alapú komlóval megbolondított változata; Végül de nem utolsó sorban pedig a natúr ízvilágú Zöld teás Kombi bio zöld teából készült barna cukorral.

És még sok más! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Remete Manufaktúra finomságokat és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

 
 

Termékek

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top