Spájz Szörp – Bálint Család

Spájz Szörp – Bálint Család

Egy korty nosztalgia

A szörpök és a lekvárok valószínűleg mindannyiunkat nosztalgikus érzésekkel töltenek el. Gyermekkorunk forró, soha véget nem érőnek tűnő nyári napjait, a nagyi kertjét vagy éppen a vasárnapi családi ebédeket idézi. Tradicionálisan a nyári gyümölcsök, gyógynövények tartósítására hivatott befőzési mód már hosszú évszázadok óta édesítik napjainkat. A szörppedig felettébb különleges, hiszen a nyári napsugarak által érlelt legzamatosabb gyümölcsök és virágok eszenciája egy kis palackba zárva.

Bálint család – Spájz szörp
fotó: spajzszorp.hu

Véletlenből országos siker

Ezt a különleges, de sokszor alulértékelt finomságot fejlesztette a tökéletességig a Bálint család, termékeik híre pedig mára az egész országot bejárta, pedig az egész egy véletlennek köszönhető. Bálint Ildi az anyukájától örökölte a szörp receptjeit, amiket évről évre mindig újrafőzött a család és barátok nagy örömére. Bár a szörpök, különösen a bodza, minden évben hatalmas sikert aratott kóstolói között, a család komolyan nem gondolkozott el rajta, hogy a szörpfőzés akár hivatássá váljon egészen 2017 nyaráig, amikor Ildi egy pár üveg szörpöt küldött lányának Katának Tihanyba, ahol akkoriban egy kikötő bárjában dolgozott. Kata főnöke a szörpöket megkóstolva azonnal napi ajánlatra írta őket, a nap végére pedig 4 teljes üveg fogyott el, elíndítva ezzel a Spájz Szörpöt, mint márkát. A következő szezonban Ildi és családja már nagykereskedelmi mennyiségben gyártotta a szörpöt, amely hamar teret hódított magának először a Balaton körül, majd hamarosan az egész országban!

Csak a hazai!

A családi kisvállalkozás mára üzemmé nőtte ki magát, az előállítást Ildi, a marketinget és a rendeléseket pedig két gyermeke, Kata és Áron felügyelik. Jelenleg már több, mint tíz íz közül választhatunk, a szörpök különlegessége pedig, hogy mindig csak válogatott, zamatos gyümölcsök kerülnek beléjük, mindenfajta mesterséges tartósítószer és ízfokozótól mentesek. A hozzávalók pedig szigorúan csak a Spájz saját forrásaiból, vagy a környékbeli termelőktől kerülnek a szörpökbe.

A KraftKamra kínálatában

Kínálatunkba olyan finomságokat válogattunk, mint az örök közönségkedvenc Bodzaszörp, amely szó szerint a Nagyi receptje szerint készült. A kirobbanóan gyümölcsös Málnaszörp, amelyet úgy jellemeznénk mint egy óriás kosár napérlelte málna palackba zárva, vagy a Great Taste Awards nyertes Provence szörpöt, ami a természet gyógyszertáraként is emlegetett zsályából, citromfűből, mentából és levendulavirágból készült fűszeres szörp.

És még sok mást! Böngésszétek és kóstoljátok végig a Spájz Szörp íncsiklandó kínálatát és a többi kistermelői különlegességet amit kizárólag nektek válogattunk össze, az ország minden pontjáról!

Termékek

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top