Termelőink

Különleges büszkeséggel mutatjuk be nektek ezeket a  tehetséges, hazai kistermelőket, akik elkötelezettek a minőségi termékek előállítása, a fenntartható gazdálkodás és a természetközeliség iránt. Fedezd fel az egyedi ízeket és termékeket, és támogasd a hazai kistermelők munkáját a vásárlásoddal!

Bármelyik termelőnk portékáját választod, nem érhet csalódás, hiszen a kiváló minőséget a KraftKamra garantálja! 

ZUZMO – Maja és Ildu

ZUZMO – Maja & Ildu

Közös szenvedélyük a konyha, Maja pedig elkezdett borászkodni, ahol jobban megismerkedett az erejsztéssel, így a kezdetleges otthoni fermentálásból született az ötlet, hogy terméket készítsenek a pécsiek örömére.

Fabric Chocolate – Szeleczky-Takács Viktória

Viki a megfelelő magyarországi képzés hiányában magát kezdte edukálni, workshopokra, gyárlátogatásokra jelentkezett, míg végül 2012-ben hivatalosan is útnak indult a Fabric Chocolate. A márka csokoládéi a kakaóbabtól a csomagolásig a művész kezei között készülnek el.

Pécseli Pince – Pécseli Ágnes & József

A családi összefogás erejére támaszkodva kizárólag saját termelésű szőlőből készítenek bort, a természetközeliség pedig az egész szemléletmódjukat áthatja, amelyben kulcsszerepe van a szőlő terméskorlátozásának és az ültetvény ökológiai szemléletű művelésének.

Wassmann Natural Wines – Susann & Ralf Wassmann

2003-ban a Wassmann pince Villányban elsőként hivatalosan is megkapta a nemzetközi BIO minősítést, 2011 óta pedig mint első dél-magyarországi DEMETER minősített, biodinamikus pincészetként működnek.

Sziegl Pince – Sziegl Petra & Balázs

Lankás, napsütötte dimbes-dombos tájai és véget nem érő pincesorai garantáltan magukkal ragadnakbárkit, aki erre látogat. A környéken szinte mindenkinek van legalább egy kis darabka szőlője, amivel a legtöbben hobbi szinten foglalkoznak, így indult útjára anno 2011-ben a Sziegl Pince is, egy ajándékba kapott öregtőkés parcellával.

Fokos Gin – Ódor Alex

A Fokos Gin egy vadiúj, kortárs minőségi magyar gin, amely büszkén hordozza magán és magában a magyar vidék értékeit.

Doré Cider

Az egész koncepció közös alkotás gyümölcse. Andrea a felelős mindazért elsősorban azért, amit az ízlelőbimbónk érzékel és Eszter pedig a szemet gyönyörködtető külsőért. Így nem túlzás állítani, hogy ez a cider kívül-belül remekmű.

Remete Manufaktúra – Mogyorósi Gergely

Mogyorósi Gergely több mint egy évtizedes vendéglátói tapasztalatával vágott bele a fermentált italok világába. Séfként megjárta Budapest legkiválóbb éttermeit, sőt még egy Londoni Michelin csillagos étteremben is dolgozott, a világjárvány és az alkotási vágy azonban őt is új utakra terelte. 2022 elején megszületett a Remete Manufaktúra, amely hosszú évek kulináris tapasztalatát ötvözi a természet által nyújtott alapanyagokkal egészséges, kézzel készült termékekben.

Havas & Tímár Pince – Havas Balázs & Tímár László

A pincészet borásza, Havas Balázs a gasztronómia és a természet kedvelője. A közös pince gondolata gyermekkori barátjával, Lacival együtt merült fel, nem sokkal később, 2008-ban pedig már egy bérelt pincében készítették első közös tételeiket.

ESBANA Homoktövis – Tünde és Attila

Hallottatok már a homoktövis megannyi jótékony hatásáról? Igaz, különleges, savanykás íze miatt nem a legelterjedtebb a csodagyümölcsök között, hatása mégis magáért beszél. Kiemelkedően magas a C-vitamin tartama, valamint antioxidáns, béta karotin, A, B1, B2, B6, B8, B9, B12, E vitamin tartalma is figyelemre méltó.

Napsárkán Pince – Szabó Tünde

Elképesztő kötelékben a földdel és a szőlővel, Tünde hitvallása, hogy a szeretettel és odafigyeléssel gondozott szőlő emlékszik, és a gondoskodás, amivel anno a déd- és nagyszülei nyúltak a szőlőhöz nem tűnt el nyomtalanul.

Grál Borpince – Mucsi Zalán

A Grál Borpince borai a tengeren túl és a nemzetközi csúcsgasztronómia színpadán is megtalálhatóak, továbbá számos díjat szereztek már a borásznak, ami különösen figyelemre méltó, tekintettel arra, hogy a pince 2008 óta van Zalán és családja tulajdonában.

Bazsalikomos Kert – Beh Mariann

A tea a világ egyik legkülönlegesebb itala. Frissít vagy felmelegít, felpörget vagy megnyugtat, filreres vagy szálas – egy biztos: mindenki megtalálhatja a maga számára legjobbat!

DzsinDzsa – Megyeri Sára

El sem tudunk képzelni olyan problémát, amire ne találnánk megoldást a természetgyógyászatban. Nem véletlen, hogy őseink is már a kezdetektől szinte minden betegséget, a gyógynövények széles körű alkalmazásával gyógyítottak, legyen szó egy apró karcolásról, vagy halálos kórról.

Vadnai Csakazértis – Marcsi & Tata

30 év Budapesti élet után visszaköltöztek Marcsi szülőfalujába, Vadnára, hogy ott házi zöldségeket termesszenek és persze kezdjenek valamit azzal a kicsiny, elakácosodott szőlőültetvénnyel, ami hozzájuk tartozott.

Lemma Benjamin – Ethicoffee

Ethicoffee – Lemma Benjamin

A kávé világszerte vitathatatlanul fontos részét képzi emberek millióinak napi rutinjában. Keveseknek adódik azonban meg a lehetőség, hogy eredeti formájában tapasztalják meg a kávékészítés rituáléját egyenesen a kávé otthonában, Etiópiában.

Honest Toil – Juli & Tom

Juli és barátja, az angol származású Tom készítik a helyi kistermelők és saját maguk által kézzel szedett, fenntartható körülmények között előállított olívabogyót és a hidegen sajtolt olívaolajat.

Kertünk kincsei – B. Fekete Ágnes

Ági természetgyógyászattal foglalkozik, így számára és családja számára az egészségeséletmód, a vegyszer és adalékanyag mentes étrend évtizedek óta a mindennapok normája. A család saját kertjéből és a környékbeli kis gazdaságok gyümölcseiből, zöldségeiből minden évben több száz üveg lekvárt, szörpöt, zöldségkrémet készít a családnak, természetesen mindenfajta adalékanyagok és tartósítószerek felhasználása nélkül.

Ye Tealeaves – Kövecses Olivér

Olivér és a tea közös története az egyetemi évei alatt kezdődtek, amikor 2011-ben a Corvinus Egyetem pénzügy-szakáról egy ösztöndíjprogram keretében egy évre Sanghajba, Kínába utazott nyelvtanulás céljából. Itt ismerkedett meg a teatermelés és fogyasztás több ezer éves kultúrájával amely annyira magával ragadta, hogy egy évvel később a programmal már Hangzhou-ba utazott vissza, a városba, amit Kína egyik teafővárosának is becéznek.

Gyulai Évi – Gömöri Mulcsos Szörpök

Gömöri Mulcsos Szörpök – Gyulai Évi

A komposzthagyó mélymulcs egyfajta takaróként óvja és táplálja, az egyébként stratégikusan egymást és a talaj egészségét támogató összeválogatott növényeket a kiszáradástól, a tápanyag-kimosódástól, kiegyenlíti a napi hőmérséklet-ingadozást, s mindemellett tápanyagot is ad a talajnak. Így a kertben termett szörp alapanyagok mind erős, egészséges, önálló immunitással rendelkező, vegyszermentes növényekről származnak.

Töviskertem – Schultz-Marinka család

A természeti adottságok felmérése után végül a homoktövisre esett a választás, a Szolnokhoz közeli Tenyőszigeten 2010 óta működik a Töviskertem homoktövis ültetvény és családi vállalkozás aktívan. A kezdetben kizárólagosan gyártott homoktövisvelőn túl ma már készülnek befőttek, lekvárok, szörpök, olajok és még sok más finomság ebből az értékes bogyóból!

Turay Családi Pincészet – Turay Kamill

A Turay család már 12 generáció óta foglalkozik szőlőműveléssel. A családi hagyományt 2002-ben élesztette újra Turay István és fia Kamill, aki azóta már minden idejét a szőlőben és a pincészet körüli teendők menedzselésével tölti.

Mendula – Melinda & Miklós

A párban már kezdetekben megfogalmazódott a saját, kézműves termékek, desszertek ötlete, amit 2011-ben még a saját gyümölcsös telepítésében láttak. Később Melinda hobbijából, sütés iránti szeretetéből született meg végül a Mendula.

Spájz Szörp – Bálint Család

Bálint Ildi az anyukájától örökölte a szörpök receptjeit, amiket évről évre mindig újrafőzött a család és barátok nagy örömére. A helyi sikerektől felbuzdulva elkezdték a nagykereskedelmi mennyiségben gyártani a szörpöket, amely hamar teret hódított magának először a Balaton körül, majd hamarosan az egész országban!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top