Töviskertem – Schultz-Marinka család

Töviskertem

Homoktövis,az elfeledett szuperbogyó

A Homoktövis Észak- és Közép-Európában, a Kaukázusban és Nyugat-Ázsiában őshonos cserje, melynek bogyóit és magolaját régóta fogyasztják egészségre gyakorolt pozitív hatásaiért. A hazánkban is őshonos növény természetes élőhelyei a folyópartok voltak, azonban a folyószabályozásokat követően jelentősen visszaszorult a növény élettere.

Népszerűséget újra az elmúlt években szerzett, az alternatív táplálkozás térhódításával. A homoktövisről tudni kell, hogy alapvetően nem egy ízletes termés. Fanyar, gyakran keserű háttérízű kis bogyó, ám amilyen kicsi, annyi jótékony hatása is van! A homoktövis bogyója vitaminokban, karotinoidokban (növényi pigmentekben) és zsírsavakban gazdag, míg a magja gazdag zsírsavakban és olajban.A gyümölcshús és a mag egyaránt tápláló olajat ad, gyulladáscsökkentő, kiváló immunerősítő, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezikvalamint gazdag omega-3, 6, 7, és 9 zsírsavakban, C, A és E vitaminokban. Bizonyítottan pozitív hatása van szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében, a vércukorszint szabályozásában, sőt még kemoterápiás kezelések során is alkalmazzák.

Generációk öröksége

A Töviskertem ültetvény immáron több mint 10 éve működik. Családi örökségből került Schultz-Marinka Edithez és férjéhez Ádámhoz egy 4 hektáros terület, amelyen Edit számára kertészmérnök lévén nem volt kérdés, hogy gyümölcsös kerül majd kialakításra. Edit családja hosszú ideje növénytermesztésben tevékenykedik, így a márka sikeréhez munkájuk nagyban hozzájárult. A természeti adottságok felmérése után végül a homoktövisre esett a választás, a Szolnokhoz közeli Tenyőszigeten 2010 óta működik a Töviskertem homoktövis ültetvény és családi vállalkozás aktívan. A kezdetben kizárólagosan gyártott homoktövisvelőn túl ma már készülnek befőttek, lekvárok, szörpök, olajok és még sok más finomság ebből az értékes bogyóból!

Homoktövisből csakis a legjobbat!

A Töviskertem ültetvényének különlegessége, hogy egy nemesített homoktövis fajtából készülnek termékeik, melynek a jellegzetes fanyar ízén túl, nincsen kellemetlen keserű mellékíze így a lehető legízletesebb alapanyagként szolgálnak ezekhez a kivételes termékekhez. A Töviskertem bio gazdálkodást folytat, így az alapanyagként felhasznált bogyók minden esetben BIO minősítettek. A gazdaság nem használ továbbá tartósítószereket, mesterséges adalékanyagokat, termékeiket pedig 100%-ban újrahasznosíthatóan, műanyagmentesen csomagolják.

A KraftKamra kínálatában

Kamránkba olyan kincseket válogattunk mint például a klasszikus 100% BIO homoktövisvelő, amely a maximális tápanyagtartalommal rendelkezik, vegán, tartósítószer mentes és hozzáadott cukor nélkül készül; a reggelik egészséges hőse, a Homoktövis lekvár, amely a bogyó fanyarságát megszelídítő vegán finomság, tele vitaminokkal és antioxidánsokkal; vagy a téli napok szívmelengetője vagy a nyári napok frissítője, a mézes homoktövis-gyömbérszörp, egy igazi Kamra kedvenc! 🙂

És még sok más! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Töviskertem finomságokat és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

 
 

Termékek

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top