Ye Tealeaves – Kövecses Olivér

YE TEALEAVES – KÖVECSECS OLIVÉR

A hazai teakultúra úttörője

Magyarországon a teafogyasztás kultúrája – már ha lehet annak nevezni – a háztartások többségében megreked a szupermarketben vásárolt filteres fekete teánál, amelyet a legtöbben egy jókora adag cukorral és citrommal ízesítenek. Saját elmondása szerint Kövecses Olivér, a Ye Tealeaves alapítója is így készített teát magának, azóta azonban különleges utat járt be, ma már bátran nevezhetjük hazánk egyik úttörőjének a keleti teakultúra meghonosításában.

Élet a filteres teán túl

Olivér és a tea közös története az egyetemi évei alatt kezdődtek, amikor 2011-ben a Corvinus Egyetem pénzügy-szakáról egy ösztöndíjprogram keretében egy évre Sanghajba, Kínába utazott nyelvtanulás céljából. Itt ismerkedett meg a teatermelés és fogyasztás több ezer éves kultúrájával amely annyira magával ragadta, hogy egy évvel később a programmal már Hangzhou-ba utazott vissza, a városba, amit Kína egyik teafővárosának is becéznek. A hazatéréskor pedig természetesen Olivérrel tartottak a tealevelek is és a tudás, amelyre az utazásai során szert tett és megalapult a Ye Tealeaves amely kiváló minőségű, válogatott szálas teákon túl nemrég az üdítők világába is betört!

Nyugalom, egy doboz teába zárva

A „ye” egyébként a kínai nyelvben levelet jelent, ezzel utalva rá, hogy a termékek mind tiszta, magas minőségű tealeveleket tartalmaznak, mindenfajta adalékanyagot vagy ízesítést nélkülözve. A széles hazai közönség megszólítására azonban a természetes ízvilágú szálas teák egyelőre kevésbé érettek, a silány minőségű tealevél maradványokból készült filteres, ízesített teák és a természetes, prémium szálas teák közötti piaci rést hivatott betölteni, nemrég került piacra a Calm Tea!

A KraftKamra kínálatában

Kínálatunkban megtalálhatjátok a cold-brew, azaz hidegáztatási folyamattal készülő Calm Tea-t akár individuális vagy 6 darabos kiszerelésben is. A jegesteába a kínai Fujian-tartományból származó, „Kegyelem Istennője” szálas tea levelek kerülnek melyet a hozzá kevert osmanthus virágzat, frissen reszelt gyömbér, citrom és néhány csepp kistermelői repceméz tesz igazán különlegessé.
És még sok más! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Ye Tealieaves kiváló teáit és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Termékek

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top