Wassmann Natural Wines – Susann & Ralf Wassmann

Wassmann bormanufaktúra

Villány, a portugieser otthona

A Villányi borvidék már a 19. században is nemzetközileg ismert és elismert volt. Éghajlati és talajadottságainak köszönhetően méltán híres borok otthona. Rengeteg napfény, ugyanakkor mérsékelten meleg, nedves éghajlat és mészköves talaj jellemzik, amelynek köszönhetően tartalmas, kerek és zamatos tételek készülnek a borvidéken. Elsősorban nem a fehérborairól híres, hiszen a fehér szőlő alig 20 százalékát teszi ki az összes termésnek. Villány a sötétrubint vörösborok, a merlot, a kékfrankos, a cabernet franc és persze az oportó, azaz a Portugieser otthona.

Wassmann Bormanufaktúra és pincészet

Egy új kezdet Villányban

Susann és Ralf 1998-ban került Németországból Villányba, ahol egy kis sváb parasztházat vásároltak 2 hektár szőlővel. A párt azonban nem a véletlen sodorta erre a kivételes, de apró borvidékre, vagyis nem csak a szerencse! Susann egy szakmai lapot olvasva talált rá a cikkre, ami Villányt a világ legjobb Portugieser termőhelynek nevezte, ez pedig elégnek bizonyult ahhoz, hogy felhagyjanak akkori életükkel, mint jogász és italtechnológiai mérnök, és teljes állású villányi szőlőtulajdonosokká váljanak.

Élen a magyar biodinamikus bortermelésben

2003-ban a Wassmann pince Villányban elsőként hivatalosan is megkapta a nemzetközi BIO minősítést, 2011 óta pedig mint első dél-magyarországi DEMETER minősített, biodinamikus pincészetként működnek. A többi pedig már történelem! Susann és Ralf elképesztő elhivatottsággal, teljesen kézzel, vegyszerektől mentesen, a biodiverzitás jegyében és a „kevesebb többet ér” filozófiával művelik szőlőjüket. Az előállítás során száműzték a színtenyésztett borélesztőt és baktériumokat, a vegyi segédanyagokat, derítőket és stabilizátorokat, boraikat pedig alacsony kéntartalommal palackozzák, ami szigorúan maximum 40 mg literenként. Elszántságuk és szakértelmük a boraikban is megmutatkozik: az elmúlt években számtalan rendkívül pozitív szakvéleményt és díjat gyűjtöttek be, a Wein Plus legnagyobb nemzetközi boros platformon pedig minden Wassmann bor a két legmagasabb, “very good” azaz nagyon jó, illetve “excellent” azaz kiváló minősítést kapta, ami világviszonylatban is a csúcskategória szinonimája.

A KraftKamra kínálatában

Kínálatunkba olyan különlegességeket választottunk, mint a közönségkedvenc, roppanósan gyümölcsös Cabernet Franc – 2016; az OTTO névre keresztelt, BIO minősített narancsbor; vagy a hallatlan különlegesség, a hagyományos technológiával készült MORIZZ brut nature, vörös szárazpezsgő. És még sok mást! Böngésszétek hát a kínálatunkban megtalálható Wassmann Bormanufaktúra borait, és a többi kincset, amit csak nektek válogattunk az ország legkülönlegesebb pontjairól!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top