Olvasnivaló

Aktualitások a magyar kistermelői létből, emberi történetek, gasztronómiai kalandozások és persze sok egyéb érdekesség. Visszatérni időnként érdemes!

Narancsbor ízvilága

Narancsbor: kiváló választás a bio és natúr borok világában

A narancsbor egy olyan fehérbor, amelyben a szőlő héját és magvait is bevonják a fermentációs folyamat során. Ez a módszer kísérletező jellegével tűnik ki a hagyományos borkészítési technikák közül. Annak ellenére, hogy a narancsbor manapság felkapott lett, valójában hosszú történettel rendelkezik, amely egészen az ókori időkig nyúlik vissza.

Elolvasom
Napsárkán Pince A szőlő

Natúr, organikus és biodinamikus borok

Manapság – az élővilág legnagyobb örömére – kezd ismét divatossá válni a természetközeli szemlélet és a vegyszer mentes, egészséges és fenntartható gazdálkodás. Na de mi a helyzet a szőlőskertekkel és a borokkal?

Elolvasom
Mucsi Zalán és fia

Tolnai borvidék, az elfeledett szomszéd 

A Tolnai borvidéken alig több mint egy tucat borász tevékenykedik, ami különösen szomorú, tekintve, hogy kiváló talaj és éghajlati adottságokkal rendelkezik, és egy kis érzékkel – és persze rengeteg munkával – kiváló borok kerülnek ki innen, ennek pedig talán nincs is jobb példája, mint maga Mucsi Zalán!

Elolvasom

Mindig a vadonban! – beszélgetés Megyeri Sárával

Megyeri Sárát már gyermekkorától foglalkoztatták a vadon termő virágok és a terméseik. A gyermekkori gombásztúrák, kirándulások és az erdő mélyén való bolyongás pedig egy remek alapot adott a növények iránti rajongásának, nem csoda hát, hogy ez a rajongás felnőtt korában is vele tartott!

Elolvasom

Ghánai életérzés Magyarországon – beszélgetés Afari Karolinával

A shito egy tradicionális ghánai, csípős szósz, amely hagyma, fokhagyma, chili paprika, sok-sok fűszer, valamint szárított hal és rák keveréke, felhasználásának pedig csak a képzeletünk szabhat határt. Karolina igaz Magyarországon született, viszont édesapja ghánai, aki rendszeresen készít otthon ghánai finomságokat a családnak, így a shito sem maradhatott el soha!

Elolvasom

Főszerepben Mór és az Ezerjó – beszélgetés Csetvei Krisztinával

Apró a Móri borvidék, de komoly történelemmel, illetve tekintéllyel rendelkezik mind hazai és egyre inkább nemzetközi szinten is. Köztudott, hogy a Móri borvidék a legjobb Ezerjók hazája, az átlag vásárló mégis elenyésző arányban fogyaszt móri bort. Csetvei Krisztina, móri borász küldetéseként tűzte ki, hogy ezt a statisztikát megváltoztassa!

Elolvasom

Élet a filteres teán túl – beszélgetés Kövecses Olivérrel

Magyarországon a teafogyasztás kultúrája – már ha lehet annak nevezni – a háztartások többségében megreked a szupermarketben vásárolt filteres fekete teánál, amelyet a legtöbben egy jókora adag cukorral és citrommal ízesítenek. Saját elmondása szerint Kövecses Olivér, a Calm Tea alapítója is így készített teát magának, azóta azonban különleges utat járt be, mára pedig már bátran nevezhetjük hazánk egyik úttörőjének a keleti teakultúra meghonosításában.

Elolvasom

„Kedvenceid kedvencei” – Szilágyi Nóra x KraftKamra

Különleges együttműködésünk keretében elsőként Szilágyi Nóra fotóst, food bloggert, a StreetKitchen ismert arcát kértük meg, hogy szakmabeli gondoskodásával, személyes ízlésével és persze sok szeretettel válogassa Nektek össze a kedvenc KraftKamra különlegességeit.

Elolvasom

Farsangi fánk Szilágyi Nórától

Nyakunkon a farsangi időszak, aminek mára már elképzelhetetlen kellékeként szerepel a híres farsangi fánk. Lehet hagyományos, szalagos vagy éppen csöröge, biztosan mindenki megtalálja a maga kedvencét. Szilágyi Nóra fotós, food blogger, a StreetKitchen ismert arca most szakmabeli gondoskodásával, személyes ízlésével és persze sok szeretettel egy csomagban válogatta össze a kedvenc KraftKamra különlegességeit.

Elolvasom

Űzzük el a telet!

Sokunk gyermekkorának legkedvesebb emlékei a farsangi szezonhoz kötődnek. Színes jelmezek, tombolasorsolás, fánk. Ha a hercegnőjelmezről azóta le is mondtunk, az ünneplésről nem kell! Csempésszük vissza a zord hétköznapokba a farsang hangulatát, és űzzük el a telet, vele együtt pedig a komorságot.

Elolvasom

Pét-Nat, az ősi újdonság

A Pét-Nat nem más, mint egy régi, de újra felfedezett eljárással készült, szűretlen pezsgőfajta. A neve egy rövidítés, amely a francia pétillant naturel = természetesen gyöngyöző kifejezésből származik.

Elolvasom

Karácsonyi menü KraftKamra szédítőkkel

A közelgő ünnepi időszak alkalmából az általunk kínált portékákból többféle ajándékcsomagot állítottunk össze, amelyekkel adventi hangulatot teremtve, vagy éppen ajándékként átnyújtva örömteli pillanatokat szerezhettek barátoknak, családtagoknak egyaránt.

Elolvasom

Immunerősítés Kamra módra

Egészségünk megőrzése egész évben gondos odafigyelést kíván, ám az őszi és téli hónapok rendre extra kihívások elé állítanak minket. Az „r” betűre végződő hónapok során kiemelten fontos immunrendszerünk erősítése és védelme.

Elolvasom

HOHOHOO! Exkluzív interjú a Mikulással! 

A nappalok rövidebbek, az idő egyre hűvösebb, mi pedig már alig várjuk a szezonhoz tartozó ünnepeket, jeles napokat. Szerencsére a KraftKamra csapatának még sikerült elcsípnie egy igazi sztárvendéget a nagy hajtás előtt, így exkluzív interjúnkban nem mással, mint az egyenesen Lappföldről érkező Mikulással beszélgettünk.

Elolvasom
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
Scroll to Top