Olvasnivaló
Aktualitások a magyar kistermelői létből, emberi történetek, gasztronómiai kalandozások és persze sok egyéb érdekesség. Visszatérni időnként érdemes!
Narancsbor: kiváló választás a bio és natúr borok világában
A narancsbor egy olyan fehérbor, amelyben a szőlő héját és magvait is bevonják a fermentációs folyamat során. Ez a módszer kísérletező jellegével tűnik ki a hagyományos borkészítési technikák közül. Annak ellenére, hogy a narancsbor manapság felkapott lett, valójában hosszú történettel rendelkezik, amely egészen az ókori időkig nyúlik vissza.
Etiópia, ahonnan a kávé és az Ethicoffee gyökerezik – interjú Lemma Benjaminnal
A tradicionális kávéfogyasztás alkalmával összegyűlnek a rokonok, barátok, szomszédok és maguk mögött hagyva a világ gondjait megpihennek és részt vesznek egy ilyen eseményen. Ez pont az ellenkezője annak, ami Európában megy, a “Coffee to go” lényege itthon az, hogy rohansz és közben megiszol egy kávét munkába menet.
Natúr, organikus és biodinamikus borok
Manapság – az élővilág legnagyobb örömére – kezd ismét divatossá válni a természetközeli szemlélet és a vegyszer mentes, egészséges és fenntartható gazdálkodás. Na de mi a helyzet a szőlőskertekkel és a borokkal?
„Gyermekeink egészsége inspirál a legjobban”
A Mendula nemrég robbant be igazán a köztudatba, és nem is ok nélkül! A márka hatalmas kínálatában olyan közkedvelt termékek jelennek meg, mint a reggeliző granolák, magkrémek és magkeverékek, mindezek pedig hallatlan minőségben.
Tolnai borvidék, az elfeledett szomszéd
A Tolnai borvidéken alig több mint egy tucat borász tevékenykedik, ami különösen szomorú, tekintve, hogy kiváló talaj és éghajlati adottságokkal rendelkezik, és egy kis érzékkel – és persze rengeteg munkával – kiváló borok kerülnek ki innen, ennek pedig talán nincs is jobb példája, mint maga Mucsi Zalán!
Mindig a vadonban! – beszélgetés Megyeri Sárával
Megyeri Sárát már gyermekkorától foglalkoztatták a vadon termő virágok és a terméseik. A gyermekkori gombásztúrák, kirándulások és az erdő mélyén való bolyongás pedig egy remek alapot adott a növények iránti rajongásának, nem csoda hát, hogy ez a rajongás felnőtt korában is vele tartott!
A kertből a konyhába – beszélgetés B. Fekete Ágnessel
B. Fekete Ágnes természetgyógyászattal foglalkozik, így számára és családja számára az egészséges életmód, a vegyszer és adalékanyag mentes étrend már évtizedek óta a mindennapok normája.
Ghánai életérzés Magyarországon – beszélgetés Afari Karolinával
A shito egy tradicionális ghánai, csípős szósz, amely hagyma, fokhagyma, chili paprika, sok-sok fűszer, valamint szárított hal és rák keveréke, felhasználásának pedig csak a képzeletünk szabhat határt. Karolina igaz Magyarországon született, viszont édesapja ghánai, aki rendszeresen készít otthon ghánai finomságokat a családnak, így a shito sem maradhatott el soha!
Főszerepben Mór és az Ezerjó – beszélgetés Csetvei Krisztinával
Apró a Móri borvidék, de komoly történelemmel, illetve tekintéllyel rendelkezik mind hazai és egyre inkább nemzetközi szinten is. Köztudott, hogy a Móri borvidék a legjobb Ezerjók hazája, az átlag vásárló mégis elenyésző arányban fogyaszt móri bort. Csetvei Krisztina, móri borász küldetéseként tűzte ki, hogy ezt a statisztikát megváltoztassa!
Élet a filteres teán túl – beszélgetés Kövecses Olivérrel
Magyarországon a teafogyasztás kultúrája – már ha lehet annak nevezni – a háztartások többségében megreked a szupermarketben vásárolt filteres fekete teánál, amelyet a legtöbben egy jókora adag cukorral és citrommal ízesítenek. Saját elmondása szerint Kövecses Olivér, a Calm Tea alapítója is így készített teát magának, azóta azonban különleges utat járt be, mára pedig már bátran nevezhetjük hazánk egyik úttörőjének a keleti teakultúra meghonosításában.
„Kedvenceid kedvencei” – Szilágyi Nóra x KraftKamra
Különleges együttműködésünk keretében elsőként Szilágyi Nóra fotóst, food bloggert, a StreetKitchen ismert arcát kértük meg, hogy szakmabeli gondoskodásával, személyes ízlésével és persze sok szeretettel válogassa Nektek össze a kedvenc KraftKamra különlegességeit.
Farsangi fánk Szilágyi Nórától
Nyakunkon a farsangi időszak, aminek mára már elképzelhetetlen kellékeként szerepel a híres farsangi fánk. Lehet hagyományos, szalagos vagy éppen csöröge, biztosan mindenki megtalálja a maga kedvencét. Szilágyi Nóra fotós, food blogger, a StreetKitchen ismert arca most szakmabeli gondoskodásával, személyes ízlésével és persze sok szeretettel egy csomagban válogatta össze a kedvenc KraftKamra különlegességeit.
Űzzük el a telet!
Sokunk gyermekkorának legkedvesebb emlékei a farsangi szezonhoz kötődnek. Színes jelmezek, tombolasorsolás, fánk. Ha a hercegnőjelmezről azóta le is mondtunk, az ünneplésről nem kell! Csempésszük vissza a zord hétköznapokba a farsang hangulatát, és űzzük el a telet, vele együtt pedig a komorságot.
Pét-Nat, az ősi újdonság
A Pét-Nat nem más, mint egy régi, de újra felfedezett eljárással készült, szűretlen pezsgőfajta. A neve egy rövidítés, amely a francia pétillant naturel = természetesen gyöngyöző kifejezésből származik.
“A natúr bor a terroir kifejezése” – beszélgetés Turay Kamill-lal
A Neszmélyi borvidék a maga alig 1000 hektárjával jelenleg Magyarország legkisebb borvidékei közé tartozik. A méret azonban senkit ne tévesszen meg! Bár a köztudatban kevésbé ismert, a Neszmélyi borvidék nemcsak nagyszerű éghajlattal és talajadottságokkal rendelkezik, de nem utolsó sorban meseszép is.
Karácsonyi menü KraftKamra szédítőkkel
A közelgő ünnepi időszak alkalmából az általunk kínált portékákból többféle ajándékcsomagot állítottunk össze, amelyekkel adventi hangulatot teremtve, vagy éppen ajándékként átnyújtva örömteli pillanatokat szerezhettek barátoknak, családtagoknak egyaránt.
Adventi ízek az otthonunk melegében
A kisülő kalács illatára még egy kicsit várnunk kell, de karácsonyi hangulatból már most sincs hiány.
Kisokos a tökéletes bormámoros ajándékhoz
Karácsony közeledtével legszívesebben mindannyian megállnánk egy kicsit, otthonunk melegében pedig csak forralt boroznánk, és a nagyink kedvenc téli fűszeres süteményét kreálnánk újra.
Immunerősítés Kamra módra
Egészségünk megőrzése egész évben gondos odafigyelést kíván, ám az őszi és téli hónapok rendre extra kihívások elé állítanak minket. Az „r” betűre végződő hónapok során kiemelten fontos immunrendszerünk erősítése és védelme.
HOHOHOO! Exkluzív interjú a Mikulással!
A nappalok rövidebbek, az idő egyre hűvösebb, mi pedig már alig várjuk a szezonhoz tartozó ünnepeket, jeles napokat. Szerencsére a KraftKamra csapatának még sikerült elcsípnie egy igazi sztárvendéget a nagy hajtás előtt, így exkluzív interjúnkban nem mással, mint az egyenesen Lappföldről érkező Mikulással beszélgettünk.
WASSMANN: Szőlőből bor, álomból valóság!
Susann és Ralf Wassmann Németországból költöztek Villányba 1998-ban. A párt viszont nem a véletlen sodorta erre a kivételes, de apró borvidékre, jobban mondva, nem csak a szerencse!
Nincs Márton-nap liba és bor nélkül!
November 11. – Márton-nap:
ínycsiklandó libasültek, sütőtökös ételek és az elmaradhatatlan borok, legyen az akár újbor, vagy egy csodás óbor a pincék mélyéről.